Pages

Jun 29, 2016

Antipodes Rejoice Light Facial Day Cream

Ceritanya masih dari pencarian produk skincare organik. Tiba-tiba di internet dan instagram muncul banyak review bagus dari brand asal New Zealand: Antipodes. Blogger Indonesia yang pernah review contohnya Alodita dan Kae Pratiwi jadilah aku tahu brand Antipodes ini. Padahal dulunya nggak pernah denger brand ini blas. Hahaha.

Nah terusss, sekitar bulan lalu, aku kehabisan moisturiser. Menurutku moisturiser ini salah satu step penting dalam skincare aku, karena jenis kulitku yang kering, jadi kalo nggak pakai ini, foundation atau BB cream nggak bisa nempel. Jadi kalo pas moisturiser udah mulai sedikit, aku mulai cari-cari gantinya. Aku si beberapa tahun terakhir ini setia sama Shiseido Ibuki Refining Moisturizer Enriched, tapi namanya perempuan ya, gatel banget pengen coba ini itu. Hahaha. Sempet cobain sample Goodness punya moisturiser, ya masih aja gatel cobain yang lainnya.

Eh kok ya pas lagi suka buka website online shop benscrub.com. Gawat deh. Langsung cari keyword moisturiser. Awalnya mau beli yang vanilla pod moisturiser, tapi pas baca review ada yang bilang krimnya 'too heavy' dan sticky. Langsung coret dari pilihan. Cari review lain sana sini, akhirnya klik 'add to cart' si Antipodes Rejoice Light Facial Day Cream. As simple as that XD.

Super pretty packaging dari Benscrub




Kalo dari web Antipodes deskripisnya kayak gini:

60ml / 2.1fl oz

SCIENTIFICALLY SHOWN TO STIMULATE SYNTHESIS OF COLLAGEN PRODUCTION IN HUMAN SKIN CELLS BY UP TO 59%*

A light and non-oily facial day cream to enhance your skin's natural hydration. All-organic ingredients of manuka flower oil and avocado oil combine with macadamia and jojoba to balance and moisturise. Manuka flower oil has antibacterial and healing properties. Retain youthful skin with the extraordinary collagen-boosting powers of avocado oil. This cream boasts joyful fragrances of sweet almond and vanilla pod

Moisturiser ini memang sesuai klaimnya: light dan non-oily. Me like it so much! Dipakai di muka langsung menyerap dan ninggalin rasa lembap yang ngga lengket atau berminyak. Wanginya menurutku 'too organic' susah dideskripsikan. Tapi menurut suamiku yang protes tiap kali aku pakai, katanya baunya kayak bau kaki (sorry!) hahaha. Padahal di deskripsi katanya wangi almond dan vanila, tapi aku blas nggak cium kedua wangi itu XD. 

Unfortunately setelah semingguan pakai pagi dan malem, aku notice mukaku malah jadi kering. Apalagi pas kalo udah siang menjelang sore. Jadi kayak ketarik gitu di area pipi hingga ke rahang. Sama muncul dry patches yang berujung bikin merah-merah area pipi. Jadi bruntusan gitu dan foundation jadi jelek banget T_T. Aku nggak suspect produk lain, karena kebetulan lagi nggak pakai produk apa-apa lainnya.

It broke my heart to bits! Huhuhu. Secara klaimnya organik dan secara harganya mahal (ini yang paling bikin sakit hati) hahaha. Terus ya, karena waktu awal beli Antipodes excited banget, aku ada ikutan PO toner sama face oil Antipodes lagi (pas lagi diskon di priceline), sekarang lagi otw pengiriman. Sekarang bimbang mau dijual lagi aja, atau dicoba walaupun ada kemungkinan nggak cocok. Huhuhu... Antipodes why Antipodes??? 

Jun 8, 2016

Sulwhasoo Perfecting Cushion 23 Medium Beige

So I have been wanting to try cushion foundation like years, because simply I saw too many reviews of cushion out of the internet (Too much spare time >> too much blogwalking >> too much expenses XD).

Anyway I read some good reviews particularly for Korean brands such as Laneige's and Sulwhasoo's. Since I had bad experience with Laneige skincare, so I left my heart only for Sulwhasoo. The reason why I got it just recently is because of the expensive price! Until I saw one of Instagram online shop that sell the refill only in the shade I want and have a good price (or because that day was actually my payday hahaha).



I bought the refill that include the sponge for IDR 195K


Even though it's just a refill, it actually doesn't look cheap at all and the sponge included is very much appreciated. So overall for the price tag IDR 195K, I am pretty satisfied because I can take it as a trial/sample before purchasing a full size. I don't want to spend over IDR 700K for some product that I am not sure will suit my skin.

The first trial was a success. I just fell in love.
  • Perfect coverage. It is enough to cover my redness and acne scar yet my complexion still looks natural
  • Semi matte finish, and a bit healthy glowy skin. The most important thing, it doesn't feel sticky or wet at all. Thank God!
  • Shade 23 is a perfect match for me (fyi I am NC20 in MAC)
  • A little goes a long the way. One push to the cushion is enough for my whole face. 
  • The cushion smells good, I don't really have anything to complaint about
My before after pictures:





The pictures shows it all, right. My complexion is instantly looking brighter and healthier (without any filter). I am in love!

Since I have a sensitive skin, I will try it long enough to see if it breaks me out or not. *fingers crossed*

----
Updated 21/6

After 4 times trial, I have to give this cushion away to my sister, because it broke me out T_T. I saw red bumps around my cheeks after using it. And the bumps stopped when I stopped using this cushion. My sister reports me she has nothing bad happen to her skin and she appraises this cushion. Lucky her!

Jun 3, 2016

#PregnancyUpdate: 25 weeks

Hello!

I want to share my cool app in my phone that very helpful to my pregnancy. It's Ovia Pregnancy. Looking into it, the app is so helpful and handy for a new mom like me. It has various information for mommy, baby and  your partner. From morning sickness, mommy/baby ideal weights, doctor appointment, healthy food, to safe exercise are all in there. The other cool thing is I simply can click share button, and send it to Calvin, so he can also read it.



And every new week, the app will tell you the size of the baby. So cute!


In this week I already gain 7 kilos (my pre pregnancy weight is 48 kilos) and I can definitely see a lot of fat in my butt and thighs. I also have swollen legs although I still have the same shoes size. Getting to maternity jeans is a lot harder now, because they will stuck on my hips! Poor me.

And since I want to have a natural birth, my doctor suggests me to eat less carbo and sugar. Thankfully I don't really into rice or noodles, I always have half of it in every meal, so no problem for me.

Let's talk about sleeping time. I googled and found this:
The best sleep position during pregnancy is “SOS” (sleep on side). Even better is to sleep on your left side. Sleeping on your left side will increase the amount of blood and nutrients that reach the placenta and your baby. Keep your legs and knees bent, and put a pillow between your legs.
The thing is I don't really like sleeping on left side. Err, actually I am used to loving lying flat on my back. See what I found:
And as your pregnancy progresses, you'll need to avoid lying flat on your back as well. In that position, the weight of your uterus presses on your spine, back muscles, and major blood vessels, which can decrease blood flow around your body and to your baby.
Uh oh.

Eventually it will be just me, my belly and my bed, so I just roll around find the best position to sleep. Thank God, I have no trouble sleeping until now (hopefully for the rest *fingers crossed*) but I do have some weird dreams sometimes hahaha. I read it somewhere that weird dreams are very common during pregnancy.

Bao Bei's kicks are very intense and strong now. It is so strong, I once saw my belly is literally moving from the surface. Although sometimes it can be hurt especially right under my belly button, but it's okay, because I know my baby is awake and alright.

I also make fresh juice every other day. It's a mix of apple-pear-tomato (yummiest one), orange-apple-tomato, apple-carrot-tomato, or just tomatoes. My mom in law told me to have more tomato, because it will make my baby have red cheeks/lips. It's a secret they keep for generation to generation :P

Have not been able to take a decent picture if 25 weeks yet, will update you on Monday, because tomorrow is (finally) a day off. 7++ years working here from Monday to Saturday, and now the kind boss is finally announcing that Saturdays will be a day off starting June! YAY! *dancing*

May 23, 2016

Sunday Riley Ceramic Slip Cleanser : Is it worth the price?

This is the most expensive facial cleanser I've ever had in my entire life. Even more expensive compared to my mom's SK-II, hahaha.

Bought it last year, a month before I got married. Simply because I was trying my luck with all the goodness this product claims.

These are from Cult Beauty:
WHY IT'S CULT
The first step towards a flawless, doll-like complexion, Sunday Riley's Ceramic Slip Cleanser is a must-have for those in pursuit of perfect skin. Gently foaming, its' potent blend of ingredients - including uber-expensive French Green Clay - lifts grime, absorbs impurities, tightens pores and gently exfoliates, so skin becomes smoother, clearer & more refined. Sunday believes the key to healthy skin lies in marrying botanical ingredients with biotechnology to unleash their potential & save our skins!
DESCRIPTION
This lightly foaming cleanser contains a cocktail of vitamins, minerals & essential oils to tone & balance normal to combination skin. Refined French Green Clay draws out impurities while Vitamin C reduces the appearance of discolouration & stimulates collagen production for a plumper, dewy complexion. Black Pepper promotes circulation, Sandalwood combats areas of sensitivity, Jasmine soothes & restores while Frankincense encourages healthy cell growth for firmer, porcelain-smooth skin. 



It was a gamble to buy this one since I have sensitive skin and the price is quite unreasonable. It was idr 700k for 125 ml, purchased it from belanjamimo.com (the cheapest around other online shop). Turned out: my skin loves it!

Actually I just purchased the second bottle just earlier this month. So on me, a bottle could last about 6 to 7 months, really a deal right, so yes it is pricier, but I can use it in a long time. Pat on my back, good job, Yun!

I use it every morning and evening. For evening, this is my second cleanser, because I clean my makeup first with extra virgin olive oil. The thing is, if I get too lazy, and just use this cleanser as the only cleanser, it works well too. It could cleanse even my eye makeup.

The packaging comes with a plastic bottle, but not a cheap plastic, don't worry. It looks simple and sleek, and it is very travel-friendly. It has nice cap that can be open and close for convenient sake.

The smell is quite unusual, some reviews said they don't like it, but for me it smells organic and healthy, not artificial fragrance whatsoever. It is quite therapeutic for me to just smell it. Seriously.

This cleanser does not dry my skin, leaves my skin clean, and most important one it does not irritate my sensitive skin. In more than 6 months use, I feel my complexion is getting clearer, I can be biased, but I really think this cleanser works THAT well on me. I used to have flaky skin around my cheeks, and it was long gone now. FYI, I don't use any other Sunday Riley, just this one. And it is already THAT good (Imagine if I use all the range! But for now, I am good with this only one, until I get some gut and money to splurge other Sunday Riley's).

So, yes, it is worth the price.

May 16, 2016

I got interviewed by Female Daily!

Jadi ceritanya beberapa waktu lalu, tim Female Daily kontek aku via email, melalui mbak Dara, nanyain apa aku bersedia di-interview oleh FD terkait skincare yang biasa aku gunakan. Aku langsung iya-in aja ya, karena it's really my pleasure to share!  


Sebelum itu memang aku suka tulis review di FD, nah ternyata kalau dihitung-hitung banyak skincare natural & organik yang aku review, jadi tim FD pilih aku. 

Link-nya bisa klik di sini.

Rekomendasi Skincare untuk Kulit Kering dari Yunie, Top Reviewer FD

Kalau kemarin kamu sudah tahu rekomendasi produk-produk natural dari The Queen Bees, kali ini saya mewawancarai salah satu Top Reviewer FD, Yunie Henoek, dan ngobrol-ngobrol tentang skincareuntuk kulit kering.
Rekomendasi Skincare untuk Kulit Kering Dari Yunie, Top Reviewer FDFoto: Instagram.com/yuniehenoek
1. Sejak kapan mulai sadar untuk merawat kulit lebih telaten?
Pas udah kerja. Kan di ruangan ber-AC terus, jadi kerasa banget muka kering dehidrasi. Dry patches juga muncul terus-terusan. Mulai deh cari-cari skincare yang cocok and thank God, ketemu thread Natural & Organic Skincare di Female Daily.
2. Apa rutinitas skincare yang paling penting menurut kamu?
Bersihin muka! Ini step krusial banget di aku. Kalo nggak cuci muka dengan benar bisa langsung jerawatan. Apalagi kalau sampai salah pakai sabun cuci muka yang nggak cocok, pasti langsung kering, dry patches di mana-mana, bahkan kadang sampai merah dan gatal.
3. Ada nggak treatment kulit yang nggak akan pernah mau kamu coba?
Sejenis peeling gitu kali ya. Karena kan kulit muka seolah “dipaksa” mengelupas. I believe my skin has its own power to regenerate. Mungkin juga karena aku bukan pemakai skincare aliran ‘garis keras’, hehehe.
4. Brand natural & organic apa yang pertama kali kamu coba?
Sensatia Botanicals. Brand ini brand lokal Indonesia, lho. Asalnya dari Bali.
(Editor’s note: Tim editorial Female Daily juga baru mencoba berbagai macam produk dari Sensatia Botanicals, lho. Nantikan artikelnya akhir minggu ini, ya!) :D
Rekomendasi Skincare untuk Kulit Kering Dari Yunie, Top Reviewer FD
5. Produk natural apa yang ampuh untuk mengatasi masalah kulit kamu sekarang ini?
Mukaku sering banget kering dan muncul dry patches dan sejauh ini yang bisa mengurangi masalah itu yaitu Goodness Chia Seed OilMy skin is more hydrated now.
6. Merasakan perbedaan apa setelah mencoba produk skincare natural dan organik? Beda nggak ama chemical-based skincare?
Beda banget! Yang pasti sejak pakai skincare organik kulit muka jadi lebih ‘kalem’. Sampai sekarang sebenarnya masih trial and error dengan segala jenis skincare. Tapi yang pasti produk dengan SLS dan paraben udah pasti bikin mukaku kering dan mengelupas.
7. Berdasarkan pengalaman kamu, beda nggak sih performa produk natural dan chemical? Misalnya, produk natural mungkin lebih lama menunjukkan hasil, dsb.
Natural and organic products definitely take longer time to show skin’s improvement. Tapi ini menurutku yang sehat dan aman buat kulitku untuk jangka panjang, karena ingredients yang digunakan tidak ada yang harsh jadi memang butuh waktu lebih lama dari pada chemical based skincare. Selain itu, karena aku memang lagi hamil juga (almost 20 weeks now) jadi concern pakai produk natural dan organik jadi makin tinggi.
8. Ada nggak produk skincare natural versi lokal yang kamu suka?
Aku suka Virgin Coconut Oil dari Blue Stone Botanicals. Ini juga brand dari Bali. VCO ini gunanya banyak. Salah satunya aku suka pakai ini as a makeup remover. Efektif banget dan nggak bikin mata pedih.
9. Produk natural yang dipakai saat ini hanya untuk wajah atau merangkap bath & body dan haircare? Kalau iya, apa produk yang dipakai?
Untuk bath & body sekarang lagi coba Moogoo Milk Wash. Kondisi kulit badanku juga sama kayak muka, jadi kalau ada produk yang nggak cocok langsung kering dan gatal-gatal. Pakai Moogoo ini lumayan enak, nggak bikin kering dan gatal, baru coba sample-nya doang sih, jadi belum bisa review terlalu detail.
Terus terang masih trial and error juga sih sampai sekarang untuk sabun badan. Contohnya aku sempet nyoba Dr.Bronner Magic Soap seri Baby Unscented Pure Castile Liquid Soap yang klaimnya certified organic tapi masih bikin kulit kering. Contoh lain: brand Sunday Riley bukan organik tapi aku cocok banget sama sabun mukanya yang Ceramic Slip Clay Cleanser.
Untuk hair care juga dari brand yang sama, Moogoo Milk Shampoo. Cuma sebulanan pakai kok muncul ketombe. Jadi masih gantian pakai sama shampoo Sebamed Anti Dandruff (which is masih mengandung Sulfat).
All in all let’s try find out what suit best for your skin in a safe way. Aku pribadi nggak pakai obat dokter atau ke klinik kecantikan karena seringkali hasilnya terlalu instan menurutku. I’m happy doing trial and error using OTC products!
10. Apa produk skincare natural & organic yang paling ingin kamu coba sekarang?
Trilogy Rosehip Oil! Or anything from Antipodes or Aesop.