Pages

Aug 10, 2015

On Marriage

On Marriage
You were born together, and together you shall be forever more.
You shall be together when the white wings of death scatter your days.
Yes, you shall be together even in the silent memory of God.
But let there be spaces in your togetherness.
And let the winds of heaven dance between you.
Love one another, but make not a bond of love.
Let it rather be a moving sea between the shores of your souls.
Fill each other's cup but drink not from one cup.
Give one another of your bread but eat not from the same loaf.
Sing and dance together and be joyous, but each one of you be alone--even as the strings of a lute are alone though the quiver with the same music.
Give your hearts, but not in each other's keeping.
For only the hand of Life can contain your hearts.
And stand together yet not too near together:
For the pillars of the temple stand apart,
And the oak tree and the Cyprus grow not in each other's shadows
Kahlil Gibran, from The Prophet

Juice Detox

Mau share cerita juice detox yang gagal hahaha.

Karena tau banyak benefit dari detox, silakan google ya. Kalo aku si mau buat kulit lebih cling dan ga gampang alergian, plus emang kepengen coba dari dulu. Jadi aku coba juice detox, one day cleanse dari Masterr Juice. Kenapa milih Masterr Juice? Karena ada toko nya di TP, jadi terjamin lah ya.

Ini dari brosur Masterr Juice:


One day cleanse ini terdiri dari 6 botol juice dengan berbagai rasa. Di setiap botol ada informasi masing-masing jam konsumsinya. Jam 9 am, 11 am, 1 pm, 3 pm, 5 pm, dan terakhir 7 pm.

9 am - jeruk, mangga, lemon, markisa : taste terlalu manissss, cuma enak si
11 am - seledri, mentimun, kale, selada, parsley, bayam : ini satu2nya juice yang warnanya serem, ijo bok, but surprisingly they taste good, ga bikin enek kok, masih edible lah pokonya
1 pm - bit, jambu, jeruk, lemon - taste ok, ga terlalu manis
3 pm - apple, strawberry, coconut - taste ok
5pm - cucumber, lemon, pineapple - taste ok
7pm - almond, dates, sea salt, vanilla, cinnamon - taste ok, but not really like the cinnamon

Baca-baca review sana-sini, katanya kalo newbie detox, mending coba pas hari di mana kegiatan ga banyak, jadi bisa lebih banyak minum air putih dan istirahat. Jadi aku pilih lah hari Minggu. Pemesanan lewat line admin, cukup mudah, tinggal transfer total biaya 180rb tambah ongkir 15rb. Hari Sabtu juice-juice udah sampai di rumah, dan harus disimpan di kulkas yang bagian dalam, untuk menjaga kesegaran juice nya, in case kulkas dibuka tutup mulu. Nah yang aku lupa adalah hari Minggu kemarin ini ada undangan kondangan, jreng. Awalnya si masih keukeh kayaknya kuat lah imanku, minum 6 juice itu doang seharian, namun apa daya....

Minggu, 2/8/15
7.30 am bangun - make up in mama karena ada acara cin ciu
8 am yoga - peregangan otot-otot badan yang udah seminggu ga yoga
8.30 am mandi
9 am anterin ortu ke acara cinciu, trus cus ke Gereja, sebelum turun dari mobil, minum juice 9 am
10 am Gereja
12.30 am kelar Gereja nungguin papa mama sampe rumah, karena mereka yang bawa kunci
1 pm kepala mulai panas
1.30 pm minum juice 11 am - I know, it was way too late, no wonder aku ngerasa kepala panas, kayak darah ga ngalir ke otak, hahahah, salah aku si lupa bawa si juice 11 am, ga kepikiran juga bakal telat sampe rumah)
2 pm jemput mama di salon - ritual pasti kalo ada kondangan, I know, I know, good hair good mood kan ma?
3 pm sampe rumah - makan nasi empal! hahaha empal nya empuk banget, nasi nya cuma makan 1/4 kali, eh 2/3 lah :P
8 pm makan di kondangan! x_x

--------------------

Senin 3/8/15
Makan pagi dan siang normal
3 pm minum juice 1 pm - karena aku putusin hari ini breakfast dan lunch normal, jadi juice nya dibuat malem aja, pengganti dinner ceritanya, let's see what will happen later :p
6 pm minum juice 7 pm - which is almond milk, taste okay lah, soalnya ada rasa cinnamon jadi kurang suka

--------------------

Selasa 4/8/15
6 am minum juice 3 pm - taste okay, not too sweet, mayan ganjel perut sampe jam 11 siang
Siang malem makan normal hahaha

--------------------

Rabu 5/8
Pagi sampe malem makan normal
9 pm minum juice 5 pm -  baru sampe rumah jam segitu. Ceritanya pas mo berangkat kantor pagi lupa bawa juice nya, ya udah jadi dibuat malem pas pulang kantor.
Siangnya sempet ditelpon sama admin Masterr Juice, nanyain feedback (it's great for knowing your customer's review) jadi aku skalian nanya apa boleh juice diminum setelah hari ke 3, kata admin selama warna dan tekstur ga berubah masih boleh dikonsumsi.

--------------------



Konklusi:
All juices taste okay, edible. Ga sempet nimbang si, jadi ga tau apa beneran ngurusin apa ngga. Trus kulit juga so so. Secara rencana detox gagal, jadi ga bisa kasi review lebih jauh. Next time, kalo sikon mendukung, mau coba detox lagi :D

Jun 3, 2015

Lorac Nude Skinny Palette

It's time for Eyeshadow Palette!

Been a fan of Jen Frmheadtotoe since long time, and I tend to buy makeup that she uses. Ha! I am that easy kind of customer. Haha. I bought Tarte blush in Blissful because of Jen. And this time I purchased Lorac Nude Skinny Palette because she mentioned it a lot in her videos! 

What I love the most about this palette of course is the neutral earthy color, that will never go wrong for my skin tone. I can use all the matte and shimmer colors: the soft color for daily basis and the dark one for smokey look. It has good pigmentation and very well blendable. 

And guess what, it comes with very affordable price, purchased it around 200k, so I can forgive for the not so girly or elegant packaging (mine is messy now >,<).




Products that I use to achieve my look today: 
(I used Shu Uemura foundation which was not in the picture because I took it in previous post)















Jun 2, 2015

Shu Uemura The Lightbulb : Fluid Foundation 574 VS Oleo-Pact Foundation 574

Hi hi. I am back with Fotd look using my fave Shu Uemura the lightbulb foundation. Actually I have two different foundations, so I think why not make a comparison look for them both.



The before: bare face


The after


Side by side before after 

Can you guess which one is fluid foundie /oleo-pact foundie?
Difficult question right, because they dont really appear on those pictures.

Who guess it right?


My right side of the face is using fluid foundie, and the left one is using oleo-pact foundie. Believe me, in real life I dont see much difference either.

I love both of them. They cover my redness and acne scar well but not too much. Me is still me. Of course you can achieve more coverage by using more of the product. 

I notice that using oleo-pact is a bit trickier, because of the creamy texture, it tends to cling on my dry patch. So you better moisturize your skin really well before using this.

And I found that the fluid foundation is last longer than oleo-pact. So I think I will repurchase the fluid one. 

Ah one thing, dont forget to wash the sponge regularly!

Counter price:
Shu Uemura the lightbulb fluid foundation 650k for 27ml
Shu Uemura the lightbulb oleo-pact foundation 690k for ..... 10gr! Do your math ;)

May 18, 2015

DIY Kids Superheroes Birthday

My sister asked me a couple weeks ago to help her preparing her son's birthday party. And because my nephew is so mad about Spider Man, Iron Man, and Captain America so she decided to make them the theme of the birthday party.

It was a small party with my nephew's friends and of course their moms, so my sister requested only small superheroes themed decoration table.

The internet and google makes our life easier, right? I've got all the things that we want.

Our decoration table consists of:

  1. Cake and cookies (made by my sister's friend)
  2. Cupcake from Komugi Bakery and cupcake topper
  3. Jelly satay (very easy to make)
  4. Popcorn trumpet (DIY from my sister's friend)
  5. Milks
  6. Balloons (lots of them)






Birthday banner : http://www.snapfish.com/snapfish/storepage/storePageId=page-printables-party-kits

Cupcake topper and anything else : http://www.great-kids-birthday-parties.com/superhero-printables.html